• Provádím sanitaci a desinfekci nápojových cest jak u výčepů na pivo, cider, limonádu, víno.

  • Jsem členem Cechu sanitačních techniků: www.sanitacegastro.cz Profesní sdružení - Sanitace nápojových cest. Řídím se kodexem „Péče o pivo v gastronomii“ a k čištění používám prostředky certifikované Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s.

  • Provádím chemické sanitace výčepních zařízení nejen v restauracích a pivnicích, ale i malých chladičů používaných v domácnostech.

  • Váš chladič můžete přivézt /po dohodě/ na provozovnu,
    nebo k Vám přijedeme.

  • Základní servis výčepního zařízení.

  • Čištění vysokotlakou parou.

  • Rozvoz výčepních plynů Liberec a okolí.
    Směs dusíku a oxidu uhličitého CO2 80/20

  • Dále nabízím zákazníkům čistící  prostředky:
    HABLA Gläserrein (zelený) - 1l za 200,- Kč /doporučuji/
    - tekutý přípravek na mytí pivních sklenic v myčce Spulboy.
    Effektomat AFL - 1l za 120,- Kč
    - Čištění ručních myček skla (Spülboy) a kartáčů.

work

Sanitace:

  • Sanitace pivních cest a výčepního zařízení je jedním z nejdůležitějších předpokladů kvalitního čepovaného piva, kterým se za působení chemických a mechanických vlivů likvidují nežádoucí mikroorganismy a nánosy pivního kamene v pivních cestách. V případě že nedochází k pravidelnému proplachování a sanitaci pivních cest, může dojít až ke zkažení piva. Při provádění sanitací v delších časových intervalech může docházet k nebezpečnému ohrožení kvality piva a především ke změně charakteru chuti piva.
  • Sanitaci provádím zařízením typu EasyClean od firmy Cornelius slouží k čištění pivních vedení v kombinací s chemicko-mechanickou desinfekcí, za použití sanitačních prostředků schválených Českým svazem pivovarů a sladoven.
  • O provedené sanitaci pivního vedení provedu zápis do sanitační knihy.
  • Provedení sanitace dvou vedení by mělo trvat cca 45 minut.

Doporučený cyklus provádění sanitace:

  • 1x týdně:
    musí být prováděna v případě, kdy není na provozovně prováděn každodenní proplach pivního vedení vodou a je nutný zejména u napasterovaných piv (tanková piva).

  • 1x za 2 týdny:
    pokud dochází ke každodennímu proplachu vodou vždy po ukončení čepování, může být sanitace provedena vždy až za 14 dní.

  • 1x za 4 týdny:
    nedoporučujeme, může docházet ke změně chuti piva, ale hlavně k nebezpečnému ohrožení kvality piva.

Postup sanitace pivního vedení:

  • odražení KEG sudu
  • propojení vedení do okruhu
  • zapojení sanitačního přístroje
  • sanitovaný okruh je propláchnut pitnou vodou (vytlačí zbytky piva) a naplněn sanitačním prostředkem
  • musí být dodržena doba sanitace předepsaná výrobcem sanitačního prostředku (obvykle se pohybuje okolo 20 min.), pro mechanické čistění potrubí použije houbičky.
  • demontované kohouty musí být rozebrány, ponořeny do sanitačního prostředku, poté mechanicky vyčištěny, opláchnuty čistou vodou a zkompletovány
  • stejný postup jako s kohouty musí být proveden s narážeči
  • vysanitované pivní vedení je řádně propláchnuto pitnou vodou
  • výčepní zařízení je zpětně zkompletováno
  • napuštění vedení pivem a zkontrolování těsnosti všech spojů
  • součástí sanitace je také kontrola množství vody v dochlazovači piva
  • zapsání provedení sanitace do sanitačního deníku
  • provedení sanitace dvou vedení by mělo trvat cca 45 minut
  • dvakrát ročně je provedeno vyčistění kondenzátoru chladiče piva doporučeným technologickým postupem a o provedení čištění kondenzátoru chladiče provede zápis do sanitační knihy
sodobary

Sanitační zátka na výčepní kohout:

Sanitační zátka je novinkou, která je nedílnou součástí péče o Vaše výčepní zařízení.

Zátka je určena pro všechny běžné výčepní kohouty typu Celli, DSI, Lindr, Lukr s nerezovým nátrubkem.

 

Sanitační zátka ochrání Váš výčepní kohout:

  • Od hmyzu (octomilek).
  • Před tvorbou nežádoucích kvasinek.
  • Zabrání vniknutí prachu.
  • Nedochází ke kapání nápojů.
  • Nedochází k ovlivnění chuti nápoje.

Použití:

  • Pro maximální účinnost je nutné hubici kohoutu propláchnout (pitnou vodou) sanitačním balónkem.
  • Sanitační zátku navlékneme max. do jedné třetiny velikosti krytu.

Údržba:

  • Sanitační zátku po každém použití opláchneme pitnou vodou.
  • Doporučujeme mechanické vyčištění a přes noc namočení do slabého roztoku, před použitím oplach pitnou vodou. Nepoužívat saponát

https://www.drinkovna.cz/sanitacni-zatka

sodobary

Spülboy - náhradní díly

  • Náhradní díly DUNETIC
  • Náhradní díly SPACEMATIC

 

plyny

Výčepní plyny:

Provozujete výčep nápojů?

Nabízím výčepní plyny DrinkGas.

U nás: žádné smlouvy
  žádné nájmy
  žádné další poplatky

Na co si dát pozor:

  • tlakování vzduchem zvyšuje oxidaci piva a množení bakterií.
  • použití CO2 při nízké teplotě způsobí přesycení a negativně ovlivňuje chuť piva.
  • použití N2 při vyšší teplotě způsobí uvolňování obsaženého CO2 a pivo ztrácí říz.

Výčepní plyn DrinkGAS - výhody:

  • Rychlejší čepování, stabilní a kvalitní pěna.
  • Chrání pivo před oxidací.
  • Ideální směs pro čepování piva a konzervaci potravin.
  • Příměs CO2 zachovává nasycení piva.
  • Tím, že je vyráběn lokálně, jeho pořízení vytváří až 20x nižší zátěž životního prostředí než doposud užívané technické plyny vyráběné průmyslovou destilací.
  • Test kvality výčepního plynu DrinkGAS zde

Ceník náplní:

Rozvoz ve všední dny 08 - 16 hodin.Ceny jsou uvedeny včetně dopravy.

Druh plynu Obsah Druh obalu Cena 

DrinkGAS Universal N2- potravinářský dusík

Obsah: 99,1% N2 + 0,9% O2 a vzácných plynů

Pracovní tlak: 200 bar

 20l (4 m3) výměnný systém 680,- Kč

DrinkGAS Special - s příměsí CO2

Obsah: 79,3% N2 + 20% CO2 + 0,7% směs O2 a vzácných plynů

Pracovní tlak: 200 bar

 20l (4 m3) výměnný systém 750,- Kč

DrinkGAS Master - s příměsí CO2

Obsah: 89,2% N2 + 10% CO2 + 0,8% O2 a vzácných plynů

Pracovní tlak: 200 bar

 20l (4 m3) výměnný systém 680,- Kč
Tlaková lahev  20l (4 m3) výměnný systém 3.630,- Kč
DrinkGAS s příměsí CO2 80/20  20l (4 m3) výměnný systém 860,- Kč

Soboty a neděle:
příplatek za dovoz 250,- Kč 

Svátky:

příplatek za dovoz 400,- Kč 

Bezpečnostní list ke stažení zde.

Rozvoz výčepních plynů:

  • Objednávky přijímáme ve všední dny od 8 do 16 hodin na tel. 777 320 709.
  • Po dohodě možný osobní odběr v Ruprechticích.
narazece

Využití narážečů:

ZDE naleznete přehled narážecích hlavic, téměr ke všem pivovarům v České Republice. Každý pivovar má určitý typ naražeče na KEG sud.

Naražeč BAJONET MicroMatic:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

výstupní pivní závit 5/8"
vstupní vzduchový závit 5/8"
zpětný retní ventil proti unikání tlaku ze sudu
zpětná klapka v pivním vedení
průhledítko s průhledovým sklíčkem pro kontrolu kvality vzduchu

 

Použití pro pivovary:

Běleč nad Orlicí, Benešov, Blučina minipivovar, Broumov, České Budějovice - Budvar, České Budějovice - Měšťanský pivovar, Dolní Sklenov minipivovar, Dražič minipivovar, Havlíčkův Brod, Hlinsko, Klášter Hradiště nad Jizerou, Kutná Hora, Lanškroun, Louny, Malý Rohozec, Miletín minipivovar, Náchod, Nošovice, Nová Paka, Nymburk, Olomouc Svatováclavský minipivovar, Pardubice, Pelhřimov, Plzeňský Prazdroj a Gambrinus, Podkováň, Polička, Praha minipivovar U Medvídků, Prostějov minipivovar, Protivín, Rakovník, Strakonice, Třeboň pivovar Regent, Velichov minipivovar, Velké Meziříčí minipivovar, Velké Popovice (10°, 12° a tmavé), Vojkovice minipivovar, Vysoký Chlumec - Lobkowicz, Železná Ruda minipivovar, Želiv minipivovar, Zlatý bažant, Jihlava

 

Naražeč PLOCHÝ MicroMatic:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

výstupní pivní závit 5/8"
vstupní vzduchový závit 5/8"
zpětný retní ventil proti unikání tlaku ze sudu
zpětná klapka v pivním vedení
průhledítko s průhledovým sklíčkem pro kontrolu kvality vzduchu

Použití pro pivovary:

Brno minipivovar Pegas, Brno minipivovar U Richarda, Brno pivovar Starobrno, Bzenec minipivovar, Český Krumlov - Eggenberg, Dalešice, Děčín, Frýdek - Místek minipivovar, Hanušovice, Harrachov minipivovar Novosad, Hodonín minipivovar, Humpolec, Kopřivnice minipivovar, Krušovice, Liberec minipivovar Vendelím Krkoška, Litoměřice, Litovel, Medlešice minipivovar, Opava, Oslavany minipivovar, Ostrava, Ostrava minipivovar Biovar, Praha minipivovar Novoměstský, Praha minipivovar Richter, Praha pivovar Braník, Praha pivovar Staropramen, Průhonice minipivovar U Bezoušků, Přerov pivovar Zubr, Příbor minipivovar, Sentice minipivovar, Svijany, Štramberk minipivovar, Trutnov pivovar Krakonoš, Uherský Brod minipivovar, Uherský Brod pivovar, Ústí nad Labem - Krásné Březno, Valašské Meziříčí, Velké Březno, Velké Popovice (11°), Vratislavice nad Nisou, Vrchlábí minipivovar, Zvíkovské Podhradí minipivovar, Žamberk minipivovar, Žatec

 

Naražeč KOMBI MicroMatic:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

výstupní pivní závit 5/8"
vstupní vzduchový závit 5/8"
zpětný retní ventil proti unikání tlaku ze sudu
zpětná klapka v pivním vedení
průhledítko s průhledovým sklíčkem pro kontrolu kvality vzduchu

Použití pro pivovary:

Břeclav, Březnice, Černá Hora, Chodová Planá, Originál Kofola, Vsetín minipivovar Valášek, Vyškov, Znojmo pivovar Hostan

about

Půjčovna výčepních zařízení:

Pořádate párty, rodinnou nebo firemní oslavu?

Rádi Vám na Vaše akce zapůjčíme výčepní zařízení včetně příslušenství.

PYGMY 30/K profi - 1 výčepní kohout

Chladící výkon průběžný 25-30 l/hod. max. 35 l/hod. (50-70 kvalitně vychlazených piv během 1 hodiny). Kvalitně vychlazené pivo je připraveno v thermobloku již po 5-8 min. od zapnutí přístroje.

Výčepní zařízení PYGMY 30/Kprofi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceník pronájmu výčepních zařízení:

Typ výčepního zařízení 1 den (po-čt) víkend (pá-po) vratná záloha
Lindr PYGMY 30/K 350,- Kč 750,- Kč 5.000,- Kč
Párty pípa 100,- Kč 200,- Kč 1.500,- Kč

 

Ceník příslušenství:

  cena za 1 den vratná záloha
Redukční ventil 100,- Kč 1.500,- Kč
Naražeč bajonet 100,- Kč 500,- Kč
Naražeč plochý 100,- Kč 500,- Kč
Naražeč kombi (není univerzální) 100,- Kč 500,- Kč

Parametry redukčního ventilu:

  • na klasické lahve s N2 (DrinkGAS, biogon, dusík)
  • připojovací závit na N2 lahev W24,32 (wintvortův závit)
  • 2x mamometr (s ukazatelem pracovního tlaku a tlaku v lahvi)

 

Půjčovní řád - pronájem výčepního zařízení

  1. Nájemce musí být osoba starší 18 let.
  2. Rezervace pronájmu výčepního zařízení se provádí telefonicky nebo emailem.
  3. Při rezervaci je nutno nahlásit jméno nájemce, termín vyzvednutí, délku pronájmu výčepního zařízení /druh naražeče/
  4. Nájemce si po dohodě vyzvedne výčepní zařízení nebo si zamluví jeho odvoz.
  5. Při pronájmu výčepního zařízení nájemce předloží dva platné doklady.
  6. Při pronájmu výčepního zařízení a sepsání smlouvy, zákazník zaplatí půjčovné ve stanovené výši a složí vratnou kauci.
  7. Při vrácení výčepního zařízení je nájemci kauce vrácena v plné výši. V případě, že zákazník vrátí výčepní zařízení poškozené, bude kauce vrácena až po odečtení výdajů na opravu, maximálně však 14 dní.
  8. Pronajaté výčepní zařízení je nutné vrátit do konce sjednané doby pronájmu. Nebude li tak učiněno, bude za každý další započatý den účtována základní sazba.
  9. Pronajímatel zaškolí nájemce pro bezpečné a účelné používání výčepního zařízení v souladu s návodem výrobce daného typu výčepního zařízení.
  10. Nájemce je povinen zařízení používat pouze pro účely, ke kterým je zařízení vyrobeno a to v souladu s návodem výrobce.
  11. Při vrácení výčepního zařízení je nájemci záloha vrácena v plné výši.
  12. Pokud nebude chlazení vráceno ve sjednaném termínu, bude vám účtována cena z prodlení 400,- Kč/den.

 

 

 

about

Kontakt:

Martin Šuma
IČ: 72650354

Baltská 302/25
460 14 Liberec 14

 

tel. +420 777 320 709
email: suma.martin@seznam.cz
www.sanitacepiva.cz

kodex

Kodex „Péče o pivo v gastronomii“:

  • Čepování piva má svá specifika, která by měla být poplatná vyloučení bezpečnostně – technických a hygienických rizik. Kodex, který nyní předkládáme, vznikl na základě požadavků spotřebitelů a též prodejců čepovaných nápojů. Myšlenka sjednotit pravidla a doporučení při čepování piva je již dlouhou dobu známa. Díky Českému svazu pivovarů a sladoven (dále ČSPS) vznikla iniciativa tento problém vyřešit. Doporučení odborníci , které jednotlivé pivovary delegovaly do pracovní skupiny, zpracovali návrh Kodexu „Péče o pivo v gastronomii“.

    Celý kodex si můžete přečíst zde: www.SanitacePiva.cz/Péče o pivo v gastronomii - ČSPS.pdf

 

cenik

Ceník prováděné sanitace:

Cena obvyklá za provedení sanitace jednoho nebo dvou vedení je cca 350,- Kč.

Čištění výparníku chlazení: od 350,- Kč.

Ceny jsou smluvní a platné pro pracovní dobu Pondělí-Pátek 7.00-17.00 při pravidelné sanitaci 1 x za 2 týdny dle počtu výčepů, chlazení, lokality a náročnosti poskytovaných služeb.

Nejsem plátce DPH.

kam

Kam na pivo:

  • Restaurace Letka
    je součástí penzionu Letka v Londýnské ulici v Liberci. Parkování zdarma, výborná kuchyně.

     
  • Penzion Arnika
    Penzion Hrabětice. Součástí restaurace jsou i venkovní terasy pro 100 osob s krásným výhledem do krajiny Jizerských hor. Na terase je venkovní gril, kde Vám připraví v létě grilované speciality.

     
  • Hotel Královka Janov nad Nisou
    Nejznámější rozhledna Jizerských hor. Restaurace Vám kromě dobrého jídla nabídne posezení v příjemném a moderním prostředí a jak už sám název napovídá , budete mít možnost posedět na rozhlehlé terase, kde si příjemně odpočinete a vychutnáte krásný výhled na Jizerské hory. Restaurace leží přímo nad Bedřichovem a nedaleko Hrabětic.
  • Restaurace DEPO
    Liberec, Jablonecká 562/21
    Restaurace, Pivovarská restaurace

    Osvěžení i zahřátí různorodými nápoji přímo v centru Liberce, čtyři druhy chutného točeného piva, chutná jídla v podobě předkrmů, polévek, hotovek, minutek i zmrzlinových pohárů, příjemnou, flexibilní a poctivou obsluhu, oddělený kuřácký a nekuřácký prostor v době obědů se samostatným vchodem, v salónku videoprojekce sportovních přenosů, či soukromých projektů, možnost snadné rezervace míst, jediná restaurace v Liberci specializovaná na tankovou G10° Original. Jedinečná přírodní chuť nepasterizovaného piva bez přidaného kysličníku a šokového podchlazování.

about

Spřátelené weby:

http://www.drinkovna.cz
http://www.cng-technika.cz
http://www.pivnimajak.cz
http://www.prodiving.cz
http://www.coltrisub.it
http://www.hotel-bon.cz
http://www.klubex.cz
http://www.kulturaliberec.cz/
http://www.kamennydum.com
http://www.valdstejnrestaurant.cz